Voor bij de borrel of voor op brood,

het smaakt altijd

Vol van smaak en eerlijk verwerkt.
Dat zijn de kazen van Hoeve Vrij & Blij.

Hoeve Vrij & Blij op Texel is een divers bedrijf waar je kan zien wat een echt modern boeren bedrijf inhoudt. We dragen zorg voor al onze producten en nemen je graag mee tijdens een rondleiding om je meer te laten zien van een schapenhouderij, boeren camping, ruime vakantievilla Wambinghe, verzorgde paardenboxen, de gezellige boerderijwinkel en de heerlijke verschillende soorten schapenkaas op het mooie Waddeneiland Texel.

Op onze boerderij verwerken we verschillende soorten kazen die we verkopen in onze boerderijwinkel. De schapenkaas wordt gemaakt van de melk die we produceren op  onze boerderij. Er zijn verschillende soorten Texelse schapenkazen, van jong tot oud.

Ook leveren we verschillende soorten Geitenkazen en Koeienkazen in onze boerderwinkel.

Al onze kazen worden gemaakt bij Klaver Kaas in het Noord-Hollandse dorp Winkel. De jarenlange ervaring van deze kaasmakerij proef je. Elke soort kaas heeft een unieke smaak die je altijd bij zal blijven.

Een stukje schapen- geiten of koeienkaas is dan ook een leuk souvenir na uw bezoek aan Hoeve Vrij & Blij op Texel.

Hoeve Vrij & Blij op Texel is een moderne boerderij met echt kennis van zaken. We zijn een ambiteus bedrijf en hebben liefde voor het vak. Al onze producten zijn met zorg geproduceerd en hebben de echte ‘Pure smaak van Texel’.

Kom eens langs voor een rondleiding!

Bekijk de openingstijden van onze Boerderijwinkel en rondleidingen hier.

Schapenkaas is perfect voor mensen met een koemelk allergie.

Wist je dat..

Onze melk brengen wij zelf 2 x per week naar de Klaver Kaas in het Noord-Hollandse dorpje Winkel. Daar wordt onze schapenkaas gemaakt.


Als de kazen een week oud zijn nemen wij ze terug naar onze kaasopslag op de boerderij. Daar worden ze regelmatig tijdens het rijpingsproces gekeerd en geplastificeerd.


De rijpingsduur bepaald de smaak en de stevigheid van de kaas. Jonge kaas is bij ons minimaal 2 maanden gerijpt. Belegen kaas minimaal 4 maanden gerijpt en oude kaas minimaal 8 maanden gerijpt.

We in 2009 zijn begonnen met melken en kort daarna met het lamsvlees verwerken.


We ruim Circa 200.000 liter melk per jaar produceren? Een schaap geeft gemiddeld 2 liter per dag.


We ruim 350 melkschapen en 300 stuks jongvee hebben?


Hoeve Vrij & Blij is ontstaan in 1958?