DE TEXELSE SCHAPENHOUDERIJ
Op schapenboerderij Hoeve Vrij en Blij is een grote kudde schapen aanwezig die door de familie Altenburg wordt onderhouden. De melkschapen staan het liefst binnen en beschut voor het gure weer op Texel in de herfst en winter. Dat vinden ze wel zo prettig en zo zijn ze minder vatbaar voor ziektes. Texelaars daarentegen kunnen wel tegen een stootje en zijn goed bestand tegen de harde Texelse wind met hun dikke wollen vacht. Boer Ido is Texelaar fokker in hart en nieren en is gedreven om de beste Texelaars te fokken. In de stal staan de prijzen te pronken die zijn gewonnen op de keuringen. De schapen op Texel is een groot cultureel goed. De dieren worden dan ook met respect behandeld door bijvoorbeeld goede voeding, korte lijnen en weidegang van schapen die hier geschikt voor zijn.


CAMPING
Mooie luchten, weids uitzicht, schapen met lammetjes in het voorjaar; dit is het uitzicht op het terras bij uw plaats op onze boerencamping. Hier, op één van de oudste stukjes van Texel, dichtbij bos en strand ligt onze boerderij. Bij ons heeft iedere kampeerder een eigen plaats die minimaal aan drie kanten omgeven is door bomen. Door de buitenste boomsingel is een paadje naar uw terras, waar u veel privacy heeft en een mooi uitzicht over de weilanden, naar het bos en duinen. Geniet van de ondergaande zon tijdens uw verblijf. Voor de kinderen zijn er skelters en traptrekkers.  Het dorpje Den Hoorn ligt op twee kilometer afstand, hier is een supermarkt en zijn restaurantjes.  Er is ook een mogelijkheid u paard mee te nemen op vakantie, ontdek te paard wat ons mooie eiland te bieden heeft.

 

Onze boerencamping beschikt over uitstekende sanitaire voorzieningen. Het toiletgebouw heeft vloerverwarming en is ruim opgezet. In de sanitaire ruimte zijn 3 douches, 2 toiletten,   2 wastafels en een urinoir. Verder hebben we een ruime afwasruimte met een groot aanrechtblad, een koelkast met vries gedeelte, wasmachine* en droger* (*tegen betaling).  Ook is er een oventje en een magnetron aanwezig. Uw chemische toilet kunt u legen op de daarvoor bestemde plek op ons eigen terrein. 

 

KOM EENS LANGS IN ONZE TEXELSE BOERDERIJWINKEL!
Bezoek de Texelse Boerderijwinkel en haal de beste producten van Texel in huis. We hebben heerlijk vlees van onze eigen schapen. Daarnaast hebben we meer echte Texelse producten zoals boerenzuivel, Texelse koeken en boeren- en schapenkaas!

OPENINGSTIJDEN   Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

RESTAURANT DE STAL
Lekker eten op Texel kan bij Restaurant de Stal, in Den Burg. De Stal kenmerkt zich door gebruik van veel streekproducten, Texels lam- en rundvlees van voornamelijk eigen boerderij, dagelijks verse vis en verrassende vegetarische en veganistische gerechten. Gerechten die smaakvol en eerlijk zijn bereid. Ruim 30 speciaalbieren en een selectie van biologische wijnen. Daarnaast draaien wij ijs van eigen schapenmelk. Kortom, De Stal biedt de bourgondische uitvalsbasis in Den Burg voor wie lekker wil eten & drinken op ons terras of gezellig binnen.

Proef de sfeer van kamperen bij de boer!

Wist je dat..

Ido en Pytsje sinds april 2021 met hun 2 dochters op Hoeve Vrij en Blij wonen?

Wij witte, blauwe en Dassenkoppen Texelaars hebben?

Op 12 februari 2022 de eerste Texelaar lammetjes zijn geboren?

Er tijdens de voorjaarsvakantie al ruim 100 lammetjes zijn geboren?

Onze vaste fotografe Elisabeth Fotografie is? www.elisabethfotografie.nl