Artikel Texel dit weekend evenementen krant (augustus 2018).

Welkom bij Hoeve Vrij en Blij, melkschapen en lammetjes bekijken!

Op Hoeve Vrij en Blij  aan de Westerweg nabij Den Hoorn op Texel is er altijd volop reuring. Op het bedrijf worden meerdere keren per jaar lammetjes geboren. Terwijl de schapen gemolken worden, groeien de lammetjes apart met elkaar op aan een kunstmelk drinkautomaat. Na een aantal weken, wanneer de lammetjes groot genoeg zijn, groeien ze verder op met gras en brokjes. In de lammetjes stal  kun je dit allemaal vanaf een balkon overzichtelijk zien.

 

Smakelijke Texelse schapenkaas

Op het bedrijf worden de schapen 2 keer per dag gemolken. De melk wordt gebruikt voor de productie van kaas. In het kaaspakhuis worden de kazen opgelegd en gerijpt. Door een raam kun je de kazen op de planken zien rijpen. In de boerderijwinkel liggen diverse soorten schapenkazen, maar ook een groots assortiment, koeienkazen,  geitenkazen en kruidenkazen. Ook de Texelse speciaalzaken, supermarken en horeca hebben kaas van Hoeve Vrij en Blij.

 

Texels lamsvlees uit eigen slagerij

Hoeve Vrij en Blij verkoopt lamsvlees van topkwaliteit. Wanneer de lammeren zwaar genoeg zijn, worden ze met een eigen trailer naar de slachtplaats in het nabij gelegen Oudeschild gebracht. Nadat de dieren geslacht zijn komen ze terug op de boerderij om  verder verwerkt te worden  in de eigen slagerij. Hier word een groots assortiment lamsvlees gemaakt, welke in de boerderijwinkel te vinden is. Ook is het lamsvlees van Hoeve Vrij en Blij te vinden op de menukaarten van een groot aantal Texelse restaurants.

 

NIEUW!

Nieuw dit seizoen is onze huisgemaakte grillworst, even afbakken in de oven en smullen maar! Daarnaast hebben we een overheerlijke gemarineerde lamskogel welke al in een handig ovenschaaltje is verpakt. Ook de productie van de droge worst zal verder worden verhoogd om aan de vraag te kunnen voldoen.

 

Ons zelfgemaakte stoofpotje zal dit jaar weer volop leverbaar zijn in de boerderijwinkel. De weckpot met goed gevulde lamsstoofpot is nog steeds een groot succes.

 

Afgelopen winter zijn we weer druk bezig geweest op het bedrijf. We hebben een balkon gemaakt waarvandaan de lammetjes bekeken kunnen worden in onze nieuwe stal. Daarnaast is er bij de winkel een klimtoestel geplaatst en kunnen de kinderen spelen op de traptrekkers. Voor de ouders en andere gasten is er een klein terrasje gemaakt zodat er nog even genoten kan worden van een kopje koffie, sapje of boerenijsje uit de winkel. Ook zijn er in de boerenschuur diverse dieren zoals mini-varkens, konijnen en lammetjes om te knuffelen en aaien.

 

Rondleidingen

Op vrijdagen van mei t/m september is er van 10.00 tot 11.00 uur een rondleiding over de boerderij bij voldoende aanmelding. Je kunt je opgeven per persoon maar er zijn minimaal 8 personen (max 25 personen) nodig om de rondleiding te starten. Inschrijven kan via info@hoevevrijenblij.nl. De kosten zijn € 4,- p.p. voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar € 2,- p.p.

 

Hoeve Vrij en Blij Westerweg 80, Den Hoorn

T: (0222) 319263 /

I: www.hoevevrijenblij.nl

E: info@hoevevrijenblij.nl

 

Maak kennis met onze schapenkazen