Adopteer een melkschaap bij Hoeve Vrij en Blij

Adopteer een melkschaap bij Hoeve Vrij en Blij

Voor € 25,- per jaar kunt u een melkschaap adopteren bij Hoeve Vrij en Blij. Aan het eind van het jaar wordt u gevraagd of u door wenst te gaan.

Wat krijgt u hiervoor?

  • U krijgt de keuze uit een tweetal schapen. Wonder en/of Kip.
  • U krijgt een adoptiecertificaat met foto van het schaap. Dit certificaat geeft u recht met uw gezin (maximaal 6 personen) 1 x per jaar (in het jaar dat u een schaap adopteert) op een rondleiding op de boerderij. De actuele dagen/tijden van de rondleidingen worden vermeld op de website. En gaan anders in overleg.
  • Als het schaap weggaat of overlijdt (dit kan helaas gebeuren), mag u een ander schaap uitkiezen.
  • Enkele keren per jaar onze nieuwsbrief met informatie over uw geadopteerde schaap en over ons bedrijf.
  • U krijgt uiteraard ook bericht als het schaap drachtig is en wanneer het (een) lammetje(s) gekregen heeft.
  • Op vertoon van uw adoptiecertificaat krijgt u 15% korting op alle producten in onze boerderijwinkel.

Hoe gaat het in zijn werk? Hieronder ziet u foto(’s) van een tweetal schapen die te adopteren zijn. Dit zijn Wonder en Kip. Door de naam van het schaap aan ons door te geven via de e-mail en € 25,- te storten op NL11ABNA0587 4995 87 t.n.v. VOF Hoeve Vrij en Blij onder vermelding van adoptie Wonder/Kip. Vervolgens krijgt u van ons een certificaat met foto toegestuurd van het schaap naar keuze.

In de loop van het jaar zal het ook mogelijk zijn om een lammetje bij ons te adopteren.

Wonder:

Nummer 88276

Geboren op 10 oktober 2016

Wonder komt uit een witte moeder en een witte vader. Vandaar de naam Wonder. Ze is het enige bonte schaap in onze kudde melkschapen.

Ze heeft in februari 2018 2 ooitjes gekregen en in januari 2019 ook 3 ooitjes. 1 van deze ooien is nog steeds aanwezig op het bedrijf.

In mei 2020 krijgt zij als het goed is weer lammetjes.

Kip:

Nummer 88106

Geboren op 6 juni 2016

Kip heeft een speciaal verhaal. Kip heeft hersenvliesontsteking gehad als lammetje en hadden we bijna moeten laten inslapen. Ze hield haar kop en hals heel scheef waardoor ze niet meer goed kon drinken. We hebben haar destijds een hele tijd de fles gegeven. Ze kon op een gegeven moment wel goed lopen op de harde ondergrond met haar scheve kop alleen niet in het stro. Daarom werd ze apart gehouden bij de kleine lammetjes en had ze een speciaal hokje. Uiteindelijk is alles helemaal goed gekomen en houdt ze haar kop weer helemaal recht en zie je er niets meer aan.

December 2017 heeft ze 2 rammen gekregen, januari 2019 2 ooien en februari 2020 heeft ze 2 rammen en een ooi gekregen.

Op dit moment wordt zij dus nog gemolken.

 

 

Maak kennis met onze schapenkazen